Eu, tu…


Ai simtit vreodata mirosul de batranete? Mirosul acela de batranete? Nu e un miros vag, e unul puternic, aproape pestential. Eu il simt aproape tot timpul. ..
Cateodata as vrea sa miroasa a vechi. A naftalina. A ceva uitat de timp! Cand auzi de batranete automat in cap iti apar cuvintele astea… Vechi. Naftalina. Praf. Uitat de timp. Dar nu. A nu se confunda mirosul de batranete cu celelalte mirosuri. Defapt, ar fi o fericire sa-l confund… Dar cum sa confunzi inconfundabilul? E un miros unic. Si deloc placut.

Miroase a vino-moarte…

E un miros insuportabil pentru mine. Ma face sa simt prezenta timpului ca o umbra care ma urmareste mereu. Iar eu, eu care abia pasesc in viata, cum sa ma gandesc la sfarsitul ei cand abia invat sa pasesc in ea?

As vrea sa imi schimb temperamentul, sa simt cum timpul sta in loc! Sa imi dau lumea pentru un sarut. Pentru o imbratisare.

Pentru tine!

Care tine? Care tu? Care eu as face asta?

E o amestecatura de euri in mine si nu ma regasesc in niciunul acum. Cand ma intreb care tine, imi vine in minte un tu pe care nu l-am poftit deloc sa imi bata la poarta gandurilor! E aiurea ca inca ma gandesc la tu ca la un ideal de eu.

Era o vreme, era odata… cand m-as fi pus pe tava in fata celui mai groaznic tu si as fi acceptat orice cu gandul ca tu ai fi devenit mai bun prin eu. Defapt acum cred ca ar fi fost exact invers.

Nu mai pot sa scriu cuvinte frumoase pentru tu. Probabil ca mi-am epuizat deja mina de sentimente pe care o aveam si nu a ramas decat… un neant de regrete. Mi-am pierdut muza intre timp.

Era o perioada cand nu-mi inchipuiam viata fara tu. Totul pornea de la „o sa fac asta cu tu cand o sa ne intalnim, si o sa fiu atat de fericita!”. Asa cum tu ai zis, ma iubesc prea mult. Nu am invatat sa iubesc inca pentru tu. Si probabil n-o sa invat vreodata, pentru ca tu in eu n-ai ramas decat iubitul care nu mi-a fost iubit. Si eu in tu a ramas acelasi lucru. O vaga amintire de iubire si multe „o sa facem”.

Draga tu, o sa facem a trecut peste eu si peste tu.

Draga eu, gaseste-ti alta muza! Alt tu!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s